Op werkdagen zijn wij van 08:00 tot 17:00 uur geopend. Buiten deze tijden, dus in de avond, nacht en in het weekend, kunt u voor spoedgevallen terecht bij de huisartsenpost in het Ziekenhuis Amstelland. De huisartsenpost is uitsluitend voor medische situaties die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag of na het weekend. Neem altijd eerst telefonisch contact op voordat u de huisartsenpost bezoekt.
De tijd die wij voor u inplannen is afhankelijk van uw vraag. Dit kan variëren van 10 tot 15 minuten. Daarom vraagt de doktersassistente naar de reden van uw contact. Dit is om zo goed mogelijk een inschatting te kunnen maken van de aard en urgentie van uw klachten. Denkt u meer tijd nodig te hebben of komt u met meerdere personen, informeer de assistente bij het maken van een afspraak. Op deze manier kan er voldoende tijd worden ingepland.
Onze doktersassistentes zijn uw eerste aanspreekpunt. Zij zijn opgeleid in ’triage’ en kunnen samen met u inschatten wat voor type afspraak of hulp u op welke termijn nodig heeft. Daarnaast hebben de assistentes eigen spreekuren waar zij verschillende handelingen uitvoeren, zoals injecties, uitstrijkjes, oren uitspuiten en wratten aanstippen. De doktersassistente heeft net als de andere zorgverleners die bij ons werken een geheimhoudingsplicht.
U kunt een afspraak maken bij de assistente door contact op te nemen met de praktijk.
Als u een afspraak heeft bij uw huisarts, praktijkassistente of een andere hulpverlener binnen huisartsenpraktijk Duizendblad en u kunt deze niet nakomen, verzoeken wij u de afspraak minimaal 24 uur van tevoren af te zeggen.
Bent u niet aanwezig op de afgesproken datum en tijd, dan ontvangt u hiervoor een factuur.
Op dit moment staat de praktijk niet open voor nieuwe patiënten.
Indien u een nieuwe huisarts heeft, neem dan telefonisch contact met ons op. Wij hebben uw toestemming nodig om uw dossier te kunnen overdragen aan uw nieuwe huisarts.
Bij een adreswijziging kunt u online het formulier adreswijziging invullen.
U heeft van uw behandelend arts gehoord dat hij/zij geen ‘geneeskundige verklaring’ afgeeft. Uw arts heeft daarbij gehandeld op grond van de regels die de KNMG, de beroepsorganisatie voor artsen, heeft opgesteld. In het kort een toelichting op deze regels:
De KNMG heeft als standpunt dat een behandelend arts geen verklaringen afgeeft over een eigen patiënt, waarbij hij/zij een oordeel geeft over de (medische) geschiktheid of ongeschiktheid van een patiënt om bepaalde dingen wel of niet te doen. Voorbeelden daarvan zijn: is iemand in staat te werken, een auto te besturen, naar school te gaan, goed voor de kinderen zorgen, is terecht een geboekte reis geannuleerd of heeft iemand recht op een parkeervergunning of aangepaste woonruimte?
Dergelijke verklaringen mogen alleen worden afgegeven door een onafhankelijke arts (dus niet de eigen huisarts). Zo’n arts kan een eigen beoordeling maken van uw situatie. Als dat nodig is, kan die arts, met uw toestemming, ook nog extra informatie opvragen bij uw behandelend arts( -en). Voor een dergelijke onafhankelijke verklaring moet er een verzoek van de instantie komen die deze verklaring wenst met een duidelijke vraagstelling.
De twee belangrijkste redenen voor dit standpunt zijn:
De KNMG vindt het belangrijk dat de behandelend arts zich kan concentreren op uw behandeling en een goede vertrouwensrelatie met u kan opbouwen. Uw arts moet dan niet in allerlei belangenconflicten raken. Om dit te voorkomen moet er een scherpe grens zijn tussen de behandeling en het beoordelen of u voor bepaalde voorzieningen in aanmerking kunt komen. Op deze manier staat niets u in de weg uw arts alle informatie te geven die noodzakelijk is voor uw behandeling. Daarnaast is uw behandelend arts vaak niet op de hoogte van de criteria die worden gehanteerd voor het al dan niet toewijzen van bepaalde voorzieningen. Daardoor is het vaak niet mogelijk om een goed oordeel te geven. Het is ook in uw belang dat de arts die de geneeskundige verklaring afgeeft goed weet welke punten wel en niet van belang zijn bij de beoordeling.